Ben měl vrozenou srdeční vadu, která ohrožovala jeho život. Jak rostl, denně musel se svými obtížemi bojovat. Když mu byly čtyři roky, poprvé přežil svou smrt. Další obdobná zkušenost následovala, když mu bylo 14 let, a poslední před necelým měsícem.

Více než před týdnem vložil na internet sedmiminutové video rozdělené na dvě části, ve kterém své prožitky pomocí kartiček popsal. Zmínil jasné světlo, které mu dodalo klid, i okamžik, kdy měl na sobě oblek a stál v bílé místnosti po boku oblíbeného rapera s pseudonymem Kid Cudi.

Nikdy jsem nemohl sportovat jako mí kamarádi. Je tak trochu na houby, že jsem tuto část života propásl.Ben Breedlove

„Nemohl jsem od toho světla odtrhnout oči a nemohl jsem nic, než se smát. Ničeho jsem se nebál, na ničem na světě nezáleželo,“ popsal Ben jasné bílé světlo, které spatřil, když byl jako čtyřletý v nemocnici.

„Když jsem se po poslední zkušenosti podíval do zrcadla, byl jsem na sebe a svůj život hrdý. Byl to ten nejlepší pocit,“ stálo na jedné jeho kartičce.

Ačkoli popisoval smíření a skvělý pocit ze svého života, neubránil se však ani politování nad tím, že nemohl dělat to, co všichni ostatní: „Nikdy jsem nemohl sportovat jako mí kamarádi. Je tak trochu na houby, že jsem tuto část života propásl.“

Toto své poslední video nahrál Ben na internet 18. prosince a odhalil v něm svůj dojemný příběh. Poté už se objevilo pouze video nového uživatele BreedloveForever. V úterý 27. prosince tak Benovu památku uctila koláž z jeho fotek doplněná o dojemnou melodii a vysvětlující popisky, že Ben opustil tento svět na Štědrý den.

 

 

„Je mi smutno z osudu Bena Breedlova. Viděl jsem video, které zanechal světu, a jeho představa o mé osobě mě zahřála u srdce. Zhroutil jsem se,“ napsal i raper Cudi na svůj blog, když se doslechl o Benově smrti. Rodině pak stejnou cestou vzkázal, že vychovali opravdového hrdinu.